Zwracam się tu do was z sporym problemem dotyczączym Octavii 2002 1.9 TDI 130Km (wiem że mało ważne) . Mianowicie to co ostatnio dzieje się z autem a raczej jego elektroniką to istne anamalia . Przedstawie krótko może ktoś pomoże bo już nie mam pomysłu , podczas jazdy losowo zapalają się albo wszystkie kontrolki na desce i przerywa silnik albo tylko 2-3 kontrolki hamulca ,silnika ,chłodzenia albo jeszcze w innym przypadku sama kontrolka ręcznego i pikanie .Nie zależy to od prędkości a nieczego innego i występuje losowo , czasem silnik gaśnie czasem nie :? Wszystko posprawdzane ,wiązki , bepieczniki, płyny itd . NA początku zapalała się tylko czasem kontrolka ręcznego ,podejrzewałem że któryś czujnik ABS jest uwalony ale to nie to , potem akumulator który ma już 6rok ale napięcia są ok chyba że ma np urwany mostek , ale ta kontrolka hamulca .... ?.
Nie mam VAGa będę musiał jechać na diagnoze ale podejrzewam ze raczej nic nie pokaże przy takich objawach. Pomóżcie proszę , chociaż naprowadzić mnie na jakiś trop . NAjgorsze co podejrzewam do ECU do wymiany :cry: Dzięki z góry , pozdrawiam.
Nie masz przypadkiem zastosowane xenony by Alleg...... ? Robią straszne zakłócenia radioelektryczne.
Miałem już kilka przypadków wyzerowania pamięci licznika, zegary szlały, a w efekcie końcowym uwalenie immo, tak że auto przyjechało na sznurku.
nie , auto z seryjnym wyposażeniem . Nie modowe :roll: Żadego nieseryjnego sprzętu oprócz radia nie ma na pokładzie . Też podejrzewałem przez chwile immo , ale takie objawy ? Kontrolka hamulca raz płynu , raz silnika ,pasa albo wszystkie razem . Jutro sprawdze z drugim kluczykiem ale sam już nie wierze że to pomoże
Komentarz